Start » Tävlingar för hundar

Tävlingar för hundar

Hunden är människans bästa vän och ett härligt tillskott till hemmet. Förutom att vara ett perfekt sällskapsdjur är hundar även väldigt duktiga på att lära sig saker och på att lyssna. Detta har lett till att en stor mängd olika hundsporter har dykt upp genom åren. Att delta i tävlingar med sin hund blir allt vanligare och något som dessutom börjar dra till sig en stor publik. Precis som att vi människor tävlar i väldigt många och skilda grenar, gör hunden detsamma idag. Tävlingar för hundar kan variera mellan att vara allt från snabb och duktig på att hoppa, till att lyssna och att vara vacker.

En av de mest kända grenarna som hundar tävlar i och den som oftast drar till sig störst publik är agility. Här handlar det om att hunden tillsammans med föraren ska ta sig igenom en hinderbana på så kort tid som möjligt utan att göra något fel. Agility introducerades i mitten av 1980-talet i Sverige och 1987 blev det en officiell hundsport. Utställning hör till de tävlingar man ofta läser om. Här handlar det om att visa upp sin hund och som bedöms utifrån en speciell rasstandard som finns specificerad för varje ras. Man bestämmer standarden efter deras hemland. Andra populära grenar är lydnadsklass, drag och rallylydnad.

Tävlingar för hundar är spännande att titta på

Tävlingar runt om i Sverige

Eftersom tävlingar med hundar växer allt mer i Sverige går det ganska enkelt att hitta någon tävling i närheten av där man bor. Det brukar vara vanligt att man på en hundtävling kan se många av de olika grenarna, vissa grenar kan ibland även ha fristående tävling. Det bästa sättet att hitta en tävling när sig är att kontakta hundföreningar i närheten av där man bor. Skulle man vara ute efter en specifik gren som kanske inte är lika vanlig som till exempel tävlingar för din chihuahua så rekommenderar vi att du kollar här eller besöker liwsperro.se där du också hittar information om hundtävlingar. På nätet hittar du forum och bloggar där det tipsas om olika event. Oavsett var du bor i Sverige kommer det inte vara speciellt långt till en tävling.