Start » Hundar på instagram

Hundar på instagram

Instagram är en app och ett socialt media där du delar foton med dina följare. Du har också möjlighet att följa andra. Du kan både följa dina vänner och andra personer du är nyfiken på, men inte känner. Instagramappen lanserades 2010 och har sedan dess blivit en av de mest använda sociala medierna. Det är inte bara människor som finns på appen. Många djur har också egna konton där de har tusentals följare. Det finns hundar på Instagram som mer eller mindre uppnått rockstjärnestatus. Med hundratusentals följare har vissa av dessa hundar gjort det möjligt för sina mattar och hussar att leva på deras framgång på appen.

Idag är är appen mycket stor även i Sverige. Hela två av fem svenskar använder Instagram enligt en studie. Många av dessa svenskar väljer också att följa djur. Att få upp fluffiga, söta djur i sitt flöde verkar i och för sig vara populärt i hela världen. Den slutsatsen kan man dra utifrån framgångarna dessa djur när. På Instagram finns många olika sorters djur som gjorts till världskändisar. Bland dessa finns grisar, katter, marsvin, tvättbjörnar, kaniner och sist men inte minst- hundar. I texten som följer ska vi koncentrera oss på några av dessa kända hundar. Vi kan dock redan nu konstatera att det är omöjligt att täcka in alla.

Hundkändisar på Instagram

En av de största hundkändisarna på Instagram heter Tuna. Han är av rasen Chiweenie, en blandning mellan tax och chihuahua. Tuna är en fosterhund som gjorde sig känd på grund av sitt speciella utseende med rejält överbett. I skrivandets stund har Tuna 1,7 miljoner instagramföljare. En svensk instagramkändis är den franska bulldoggen Boss. På sitt instagramkonto, Bossthefrenchbulldog följs han av 173 000 personer. Alla vill se vad den lilla svarta hunden med butter uppsyn hittar på för dagen. En annan instagramkändis vars öde värmer lite extra i hjärtat är Marnie the dog. Handikappade Marnie blev först som tioåring adopterad. Nu är hon tretton och en superstjärna med 1,9 miljoner följare.

Instagram har gjort många hundar till kändisar