Start » Heldine hundar

Heldine hundar

Hunden är människans bästa vän sägs det. Men trots det är det nog många som håller med om att det inte alltid är fallet sett ur hundens synvinkel. Främst beror det nog på okunskap, då många helt enkelt inte har den kunskap som krävs för att skapa en välbalanserad och trygg familjekamrat vare sig det är en liten hund eller en jättehund. Är man intresserad av hundar eller har problem med den man redan har, kan det vara av stort värde att vända sig till en hundcoach. Hos dem kan du få praktiska tips och råd om hur du bygger upp förtroende och vänskap mellan dig och dina kära hundar.

Heldine Hundar är ett välkänt hundcenter och de har en hel del roliga och nyttiga aktiviteter för din hund. Utöver privatträning och gruppkurser i hundlydnad har de även kurser för att bli en certifierad vårdhund tävlingar för dig och din hund. Bland annat Rallylydnad där du och din hund springer genom en bana där det gäller att utföra olika övningar. Dessa kan variera beroende på vad för typ av hund som deltar. Vanligt är dock att det innefattar slalom, där hunden får springa mellan olika koner, eller hinderhopp där hunden har som uppgift att ta sig över diverse hinder. Totalt finns det över 70 olika moment som kan dyka upp.

Hundar mår bra av att aktiveras och leka

Hundar behöver disciplin, stabilitet och tillgivenhet

Oavsett om du är nybörjare eller en avancerad hundtränare finns det något för dig inom rallylydnad. Man har delat upp tävlarna i fyra olika kategorier efter erfarenhet. Gemensamt för alla deltagare är dock att en tävlingsdag kommer bjuda på mycket skoj och nya kamrater som alla har hunden som främsta gemensamma nämnare. Att hundar mår bra av att aktivera både kropp och knopp är knappast någon hemlighet längre, och detsamma kan säkerligen sägas även om dig. Om du känner att du vill ge din hund glädje och motion för att skapa en balanserad familjemedlem är kanske rallylydnad något för dig?